ZŠ U Krčského lesa

Budova školy je umístěna na okraji sídliště v blízkosti Kunratického lesa. Je členěna do šesti pavilonů, ve kterých může být vyučováno až 700 žáků. Je spádovou školou pro oblast Prahy 4 – Krče, zřizovanou obcí MČ Praha 4. Je velmi dobře dostupná MHD i příměstskou dopravou.

Kontakt a další info

V budově školy je zřízeno celkem 40 učeben, z toho je 9 pracoven odborných a 8 je zřízeno pro školní družinu. K dispozici jsou 2 tělocvičny s velmi dobrým vybavením. Pohybové aktivity jsou realizovány i v prostoru venkovního areálu školy. Zde jsou 4 hřiště, z nichž 3 jsou vybavena umělým povrchem. Učebny jsou světlé, vzdušné. K rozvíjení specializovaných činností jsou určeny 2 počítačové pracovny, pracovny Př a Z, Vv, Ch, F, Hv, dílny, kuchyňka, knihovna, školní klub a chemická laboratoř.

Škola byla uvedena do provozu k 30. září 1970.
Nesla označení ZŠ Jánošíkova – jih a byla jednou ze dvou škol, ve kterých se učily děti z nově postavených sídlišť v Praze Krči.
Naplněnost obou škol byla v té době vysoká a škola ve své historii patřila k  těm úspěšným v obvodu Prahy 4. Blízkost lesa dala v pozdější době vzniknout názvu školy, který obě školy odlišil. Současně se k tomuto období, kdy škola oslavovala 30. výročí svého otevření váže vznik loga školy.
Adresa a kontakt:
Jánošíkova 1320, Praha

Web: http://www.zsukrcskeholesa.cz
Email: skola@zsukrcskeholesa.cz
Tel.: 241 713 229

Zařazeno v těchto kategoriích: Vzdělávání
<< zpět do katalogu